pussas


just a little kiss

17 år

Snurra flaskan
jag har aldrig
sanning eller konsekvens
vad vill du veta om mig?
fråga bara
jag berättar vad som helst

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Jag har slitit ut så många skor
i en stad där ingen längre bor

Veronica Maggio - 17 år

bebisföräldrar

jag är så otroligt underhållen av allt omkring det här, det är så himla roligt att en 12åring och en 14åring har oskyddat sex första gången och sedan blir tjejen gravid och dom kommer överens om att de inte vill göra abort! när man är 12 år går man i femman och leker kurragömma på skolgården och spelar tvspel och gör saker med sina kompisar, om man har en flickvän så pussas man kanske litegranna bara för att man ska pussas när man är tillsammans, dessutom är man inte kär på riktigt då, eftersom man är tillsammans med dom man gillar, det finns ingen kärlek bakom. visst kan det utvecklas till kärlek men det är en annan sak. när jag var tolv år ville inte jag ha sex med min pojkvän, jag var rädd att det skulle göra ont och vara jätte läskigt, det trodde alla mina kompisar i princip också. man diskuterade inte sex, man lekte förfan kurragömma och spelade the sims, och om man var cool hade man "sexiga" bilder på sig själv på playahead. det fina med det här paret är ju att tjejen skulle lika gärna kunna vara 25 år i mina ögon och pojken skulle lika gärna kunna vara 6 år, men dom var 12 och 14 och nu är de 13 och 15. det är bara läskigt att man inte vill göra abort när man är 13, hon gick ju fan i sjuan, hur förklarar man för sina kompisar att man är gravid ? eller för sin lärare och för resten av världen ? de har typ en inkomst på 20 kr i veckan om dom har veckopeng, dom har ingen anning om hur mycket det kostar att ha barn. dom vet ingenting om hur man tar hand om ett barn och lägger därför sjukt mycket ansvar på sina egna föräldrar. om mitt barn skulle bli gravid när hon var 13år skulle jag säga att hon seriöst får klara sig själv för jag har inte råd att försörja fler barn än jag har, jag kommer att ha så många barn jag kan försörja. men att ha barn och familj kostar hur jäkla mycket pengar som helst, dom är idioter båda två.

jag vill också ha barn tidigt och tänkt på att få barn precis efter gymnasiet, men jag tycker att det är för tidigt eftersom jag inte kommer att ha en inkomst som räcker. hur fan tänkte då de små pluttarna på 12 och 14 år då ?

lycka och sorg

idag har jag varit tillsammans i ett år med min fästman, känns jäkla bra ! men den 3 augusti går han in i lumpen, känns jobbigt men bra. jag kan fokusera på skolan och han blir stark och får lite disiplin :) men kommer sakna honom massvis ! när han åker har vi ju bara känt varandra i två år, kommer kännas konstigt att inte bara kunna ringa och prata nör jag vill. han kan ju vara ute i skogen i en vecka och inte ha någon kontakt med omvärlden.

dessutom är det 14 timmar kvar tills det är ett år sen min farmor dog, jag minns hur jag hörde telefonen ringa även fast jag stod i duschen och jag visste redan då att det var farfar. hade gråtit ett bra tag innan pappa stoppade in huvudet i badrummet och sa att allt var över. att hon slapp ta alla mediciner mot cancern nu. hon har det bättre nu än innan iallafall.. det kändes väldigt konstigt det sista året då du bara krympte och krympte och inte kunde äta något, cancer överallt i kroppen, ingenting fick stanna kvar i kroppen. du tynade bort framför mina ögon och ofta ville jag inte ens se dig för att slippa känna smärtan, och nästa sekund ville jag bara sitta och hålla om dig innan det var för sent. jag minns hur det kändes när ni sa att hon hade cancer igen, och jag hade inte ens fått veta det första gången, jag minns hur det kändes i duschen när jag hörde telefonen, jag minns när jag satt där längst fram i kyrkan och varken kunde andas eller se något, gråten tog över allt annat. det är länge sen nu men minnena är lika starka som om det var igår. tiden går fort men saknaden kommer aldrig försvinna. känns ungefär som min bror hette på msn precis efter allt,

"jag kommer sakna din sylt och dina kakor, men framförallt dig."

jag kan inte bilda meningar på spanska

just nu känner jag att jag får vara klar med spanskan, den suger, men iallafall ! jag måste ju lära mig hela skiten utantill, exakt som jag har skrivit den, annars kommer grammatiken att suga ! nu ska jag iallafall glida iväg till min fästman och mysa lite..

pizzahut problem

nu har jag i princip gått och varit arg och irriterad hela dagen. allt pågrundav en jävla feg tjej i våran klass. det hände massa saker när vi var på pizza hut och sen så lovade alla att inte berätta för någon, sen går någon jävel och berättar skiten iallafall. och nu vägrar den personen kliva fram och stå för vad hon har gjort. ingen vet vem hon är förutom hon och killen det handlar om. det jävligaste av allt är att eftersom hon vägrar kliva fram så är alla andra sju tjejer misstänka för att ha svikit sin vän. och även om denna vän säger att hon inte tror det är jag kan man aldrig veta om hon gör det. det är taskigt mot alla andra av den fega jävlen som inte vågar stå för vad den har gjort. jag pratade med killen idag och sa att han var tvungen att pusha på den fega bruden att hon skulle erkänna eftersom han inte vill vara en lika dålig vän som hon är. jag fattar att han känner så, men det känns helt jävla fuckat att jag ska behöva vara misstänkt för något jag inte gjort! om jag gör något dumt står jag för det, jag låtsas inte om något. sen började jag gråta av ilska och frustration när vi snackade eftersom allt i princip bara blev värre. killen blev chokad och visste nog inte riktigt varför jag börja gråta men det skiter jag i nu. det som känns mest jobbigt är att vännen har förlårat två av sina bra kompisar, och nu för att jag pratat med honom har jag kanske förlorat honom som vän. känns jättebra att alla i klassen dessutom håller sig undan från varandra för ingen vet vem som går att lita på. föresten tror alla att det är person, men vi kan inte konfrontera för tänk om det inte är hon, då är ju vi lika dåliga vänner vi. jag känner mig bara allmänt arg på alla och önskar bara att allt var som innan vi käkade på pizza hut, det skulle ju stärka våran klass, inte förstöra den!

spanska

nu sitter jag här med mina hemska spanska glosor och det går åt helvette ! jag vill gråta över denna hemska spanska, varför varför varför är den så himla svår !


problem

jag hade tråkigt och nej det är inte fint nu heller men jag orkar inte fixa och bryr mig inte, vill bara inte börja med engelska debattgrejerna, känner mig hjälplös !

oasis konsert


oasis globen 28 januari 2009

RSS 2.0